Ach, 2 uurtjes regen per dag is geen probleem! - Reisverslag uit Bali, Indonesië van hotchicksinasia - WaarBenJij.nu Ach, 2 uurtjes regen per dag is geen probleem! - Reisverslag uit Bali, Indonesië van hotchicksinasia - WaarBenJij.nu

Ach, 2 uurtjes regen per dag is geen probleem!

Door: Esther, Mieke, Annemarie

Blijf op de hoogte en volg

09 Februari 2008 | Indonesië, Bali

Ha schatten!

Vorige keer meldden we al dat we naar de Gili Islands zouden gaan. Vol goede moed vertrokken wij vanaf Lombok naar het vertrekpunt voor de bootjes die de drie Gili eilandjes achtereenvolgens zouden aandoen. Ons plan was om bij het laatste eilandje uit te stappen. De lucht betrok al een beetje, maar dat zou wel loslopen dachten wij. Helaas begon het op het moment dat we met teveel mensen en teveel tassen in de boot stapten al te stortregenen en we hadden alleen een klein zeiltje, wat niet heel erg hielp. Dus toen we aankwamen bij eiland 1 zijn we maar compleet doorweekt uitgestapt. Wat een goede keus bleek te zijn! Mul, die ook in de boot zat, had wel een plekje voor ons in een bungalow. Leek op het eerste gezicht wel ok, maar bleek 's nachts een beetje vochtig te zijn! Maar wel weer leuk barpersoneel. We werden meegenomen naar een heuse bruiloftsceremonie en we hebben nog een nieuw bierspel geleerd, misschien wat voor het ULV? Men neme 1 duikbril en 1 snorkel. Zet deze op en giet bier in de snorkel. Het feit dat je geen adem kan halen geeft een extra kick! Wij hadden geen zin in een verdrinkingsdood en lieten dit mooi aan de mannen over. En trots dat ze waren haha. De volgende dag was het wel heel mooi weer en zijn we gaan surfen met de mannen. "Ja, die golf en nu gaan staan!!" "Gast, hoe???" Maar uiteindelijk ging het wel redelijk. Ook nog snorkelend hele grote schildpadden gezien, daarna naar de andere 2 eilanden geweest en daar nog lekker sisja gerookt. Het "ticket to the moon" hebben we maar aan ons voorbij laten gaan! De liefste barman Teddy (20 jaar) kon goed Engels praten maar minder goed lezen. 's Avonds kwam hij namelijk aan met een t-shirt: Sex instructor, first lesson free. Wij wilden hier natuurlijk gebruik van maken, maar toen we het vroegen snapte hij het niet echt en toen zijn oom uitlegde wat het betekende was hij lichtelijk van slag en wilde er niet meer over praten, wij natuurlijk wel :-). De kok vertelde ook nog even dat hij heel slim was, want hij sexte namelijk altijd met 2 condooms, veel veiliger, want dan werkt er altijd 1! Annemarie voelde de voorlichting al kriebelen, maar dat leek hier nogal nutteloos.

Toen naar Lombok zelf waar we 2 tours hebben gedaan met onze uiterst kleine chauffeur Daffy. We hebben rijstvelden gezien, rijstvelden, weverij, pottenbakkerij, tempels, rijstvelden en een traditioneel dorp waarvan wij ons afvroegen hoe traditioneel het nog was aangezien er bij de weg een bord stond: traditioneel dorp en er een Westerse WC aanwezig was. We werden opgewacht met een boek waarin we onder toeziend oog van het halve dorp onze 'vrijwillige' donatie konden noteren. Ook weer gesurft onder leiding van Daffy (of eigenlijk niet..) en dit keer konden we wel staan. Onderweg kwamen we langs een monkey forest en daar was geen sprake van lieve kleine aapjes, maar grommende grote beesten met een boze opperaap die eerst nootjes moest, anders werd hij pissig. Mieke en Annemarie zijn snel de auto ingevlucht (echte helden!), Es kon het nog net aan (dat ze nootjes had was misschien ook van belang).

Van Lombok terug naar Bali. Wederom met de 5 uur durende ferry. Op de heenweg hadden wij een NL boek weggegooid en wat werd er tot onze verbazing verkocht in een mooi plasticje verpakt? Naar Sengigi waar we vrienden hebben gemaakt met de mensen van de wasserette. Mieke haar bikini was foetsie en daarom moesten ze ons wel wegbrengen naar ons restaurant, want dan wisten ze waar we waren als ze hem vonden. Wij achterop de scooter (natuurlijk zonder helm...) en lekker rondgereden op Lombok. We voelden ons wel reuzen naast de kleine Indo's!

Door naar Bali, Ubud, de culturele hoofdstad van Bali. Daar 2 verlichtte designers ontmoet met veel passies en die van dansen hielden. 'Iedereen kan dansen'. Maar ons kregen ze mooi niet met de voetjes van de vloer! Ook voelden ze zich erg connected met maskers. Natuurlijk... Verder veel rondgelopen en galleries bekeken. Toen naar Batur waar we een 1777 meter hoge vulkaan hebben beklommen! Om half 4 's nachts vertrokken in het pikkedonker om de zonsopgang mee te maken op de top. Helaas waren er teveel wolken, dus dat was een beetje mislukt, maar nog steeds was het erg indrukwekkend. Vooral over een 20cm breed randje langs de krater ballanceren door een wolk was zeker ranger style!

Wist je trouwens dat:
- het heel normaal is om steeds je shirt omhoog te trekken (voor mannen) zodat je met een blote buik rondloopt?
- het heel normaal is om in het openbaar je puisten in de scooterspiegel uit te knijpen of haren uit je kin te trekken met een pincet?
- het heel normaal is om in iemands gezicht te zeggen dat hij/zij dikke billen danwel lovehandels heeft?
- je als Indoer blijksbaar ongeneerd kunt staren naar buitenlanders?
- wij vinden dat we er best vrouwelijk uitzien, maar we toch steeds aangesproken worden met 'mister'
- het heel normaal is om bij mensen aan tafel te gaan zitten terwijl mensen aan het eten zijn?
- je overal moet uitkijken waar je loopt aangezien overal offermandjes staan?
- we een indoer ontmoet hebben die ervan overtuigd was over zekere krachten te beschikken en wel eens ff een slang naar onze bungalow zou sturen?
- echt werkelijk iedereen dikke vette fluimen of rochels op de grond spuugt? Nu weten we waar die rare australier het vandaag had.
- kinderen gaan huilen zodra wij met onze blanke gezichtjes in de buurt komen?

Morgen vertrekken we naar Java, Yogjakarta, met een bus, een ritje van 12 uur. Internet is momenteel te langzaam om foto's (ja, we hebben ze weer!) up te loaden, dus die volgen nog.

Liefs Mieke, Esther en Annemarie

• 09 Februari 2008 - 10:10

Ellen:

Ha meiden!
    Haha erg gelachen om jullie verhaal! Klinkt echt heel gezellig allemaal. Hier zit carnaval er helaas weer op ;) was wel erg leuk!! Veel plezier op Java!
    Liefs!

• 09 Februari 2008 - 10:22

Fam Schimmel:

Wat hebben jullie al veel gezien tijdens jullie verblijf, Bij ons is dus de carnaval al weer voorbij, heel koud maar wel leuk. Fantastisch dat wij jullie kunnen blijven volgen via de site We wachten met spanning op de foto's ook van Java Heel veel plezier
    De Schimmeltjes

• 09 Februari 2008 - 10:24

Marianneke:

Hey meiden,

Wat een ontzettend gaaf verhaal weer. Relaxed ook dat jullie weer foto's hebben kunnen maken. Toch wel benieuwd. Veel plezier op Java en niet te veel relaxen he.

Kusjes Mary-n

• 09 Februari 2008 - 10:56

Evelien:

Inderdaad erg grappige verhalen, heb hardop zitten lachen :) Ga zo door!
    Ben benieuwd naar de foto's!

• 09 Februari 2008 - 10:56

Robin:

Gatverdamme rochels. Weet je waar ik ook zulke hekel aan heb? Mensen die hun neus super hard ophalen in een trein!! bahbahbahabh.
    Veel plezier nog dames..

• 09 Februari 2008 - 11:00

Lonneke:

Hey meiden! Leuk dat jullie ons suuuupergoed up-to-date houden van jullie belevenissen! Geniet er maar goed van! Hier schijnt gelukkig het zonnetje eindelijk :).
    Kusss

• 09 Februari 2008 - 11:24

Karlijn:

Haa!
    Wat een vette verhalen allemaal zeg! en ik maar denken dat 3 dagen carnaval al heftig is ;)
    Heel veel plezier op Java, enjoy!

• 09 Februari 2008 - 11:26

Noortje (en Eddie):

want die tweede ligt op mijn bank te slapen, maar voor de goede orde mag ze ook wel mee doen aan dit berichtje:

Super vette verhalen weer! Ik heb echt het idee dat jullie elke dag weer avonturen beleven. Ben echt benieuwd naar de foto's, want als ik de verhalen moet geloven zijn jullie onderhand pokkebruin. Wiens puist werd er overigens uitgeknepen. Esther! Ik ben benieuwd naar het volgende avontuur!

Kus (en een brom van Ed)

• 09 Februari 2008 - 12:20

Bob:

Geniaal! Seuffetienhonderdseuffenenseuffetig meter hoog! De cultuurshock zit er al goed in:P Ga zo door chicks.
    Dikke pakkerd.

• 09 Februari 2008 - 13:22

Theo Petra, Janneke:

Hallo nicht (en vriendinnen)
    Wat een aaneenschakeling van bijzondere momenten daar zeg! Geniet ervan!
    Groetjes uit Malden

• 09 Februari 2008 - 13:47

Marieke:

Schatjes, had erbij willen zijn tijdens jullie eerste surf les! Ben wel echt trots op het feit dat jullie daadwerkelijk op het bord konden blijven staan. Ik doe het jullie iig niet na. Veel plezier nog met de oversexte mannetjes en de schattige kindjes daar!

dikke kus!

• 09 Februari 2008 - 14:02

Janneke:

Hee Meiden!
    Wow wat een verhalen! Jullie vermaken je duidelijk wel! Haha ik moet er bijna een kaart bij pakken om bij te houden waar jullie zijn, maar een wereldkaart aan de muur geeft veel hulp ;).

Liefs Janneke

• 09 Februari 2008 - 14:04

Karin:

Hey meiden!
    Super stoere verhalen allemaal, sla die apen maar van je af!
    kus karin

• 09 Februari 2008 - 16:06

Daphne:

Ola, wederom gave verhalen! En dus allemaal surfchicks geworden! Ben benieuwd naar de pics, laat ze maar komen :) Kus Daphne

• 09 Februari 2008 - 16:47

Mama Nel:

Wat is in godsnaam: sisja geroken? Ruikt het vies?
    Goed te horen dat jullie zo'n geweldige tijd hebben.
    We kunnen bijna niet meer wachten....

• 09 Februari 2008 - 18:53

Eva:

2 condooms wat een held!

Mooi verhaal weer!! Veel plezier in Yoqjakarta, heb er supergoede verhalen over gehoord!!!

Kus Eva

• 09 Februari 2008 - 21:22

Louise R:

k geniet ervan om jullie reisverhalen mee te beleven. Tjee, wat een avonturen, jammer dat ik daar te oud vor ben :)Maar meeenieten is ook leuk, vooral met jullie humoristische schrijfstijl! Veel plezier op Java, ik ben benieuwd....groet van Louise

• 09 Februari 2008 - 21:27

Akki:

Naar Djokja?
    Vergeet de Borobudur niet!
    Have fun.

• 10 Februari 2008 - 00:48

Liza:

wow wat een fantastische verhalen! haha echt briljant met die sex instructor :D Tof om te lezen dat jullie het nog steeds super naar jullie zin hebben!
    En inderdaad volgende keer: foto's!
    big kiss!

• 10 Februari 2008 - 09:22

Marjolein:

klinkt weer helemaal top! jullie blijven ons goed jaloers maken :) maar vooral heel leuk om zo over jullie avonturen te lezen!! geniet ervan, kus

• 10 Februari 2008 - 09:24

Bibi:

Hej!
    Klinkt heel goed!!! En rare mensen die aziaten ;)lopen er hier ook veel rond en raak er maar niet aan gewend :O
    Geniet ervan! Kus

• 10 Februari 2008 - 09:54

John Aben:

Ja, dat was weer lachen bij deze aflevering ! Zo steken wij ook nog eens wat op als we nog eens naar Indo gaan... Maareh...hoe vang je nou zo'n van slag af geraakte barman Teddy op ? Je kan hem toch niet zo maar met zijn vragen laten zitten ? Vertel snel meer van het vervolg daarop !
    John

• 10 Februari 2008 - 11:22

Ineke:

He meiden
    Wat een avonturen weer! Klinkt goed! Succes verder met het afschrikken van kleine kindjes en het voorlichten van de indoers ;)! Liefs kuss

• 10 Februari 2008 - 12:11

Manon:

Hellooow!
    Heerlijke chaotische, typische reisverhalen...ik word er helemaal jaloers van! Zo te lezen, staan jullie je mannetje (wel op-en-top vrouwelijk natuurlijk) daar wel in Indonesië. Veel plezier op Java!!
    Liefs Manon

• 10 Februari 2008 - 15:12

Sanne:

Hey! Aaah klinkt weer helemaal geweldig :) Ik zou ook zo weer terug willen naar Azie ;) Superleuk ook dat jullie gesurft hebben! Veel plezier op java xxxx

• 10 Februari 2008 - 19:26

Elly:

Ha zus en de rest,

jullie beleven genoeg leuke avonturen daar! Wij hebben de carnaval er weer opzitten; mieke, jouw lieveheersbeestpakje stond mij beeldig ;)
    En k ben zeer benieuwd naar de foto's..kijken of je nog roder bent geworden!!

Liefs Elly

• 11 Februari 2008 - 08:24

Lieke:

Hé liefies!

Wat een heerlijke verhalen allemaal! Goed geregeld! Veel plezier in yokyakarta! Dikke kus

• 11 Februari 2008 - 20:50

Jessica:

He meiden!
    Super leuk al die verhalen! Ben benieuwd naar de foto's :) Heel veel plezier nog!
    xx

• 12 Februari 2008 - 09:37

Demien:

Hee lieve dames, lieve schat

vanuit st jean darves in de franse alpen een berichtje. ik hoorde dat jullie weer een verhaal hadden gepost dus ik moest wel een frans internet cafeetje zoeken. klinkt top wat jullie allemaal weer doen daar. hier schijnt al de hele week de zon en dat blijft volgens de berichten ook zo. heerlijk snowboarden dus!!

heel veel liefs

• 12 Februari 2008 - 09:59

Miriam:

ik kon niet stoppen lachen met jullie vehalen...voorall die van de man...zo tippisch!!! maar ja nu ben ik echt jaloers! ik ben weer terug! Kusjes!

• 14 Februari 2008 - 10:02

Wouter:

yo hotchica's!
    alles ok in yogya? ik heb mn ultradecadente vlucht naar bali erop zitten en chill me nu helemaal te pletter in kuta! life is sweet, life is bitter...
    verder weinig spannends gedaan, behalve een toch stiekem wat brakke treinrit in de ochtend. surabaya was niet echt boeiend... jullie nu op het plateau?
    doeidoei,
    wouter

• 14 Februari 2008 - 19:36

Nanda:

Hi Annie en mede-chicks! Super om jullie verhalen te lezen vanuit koud en donker holland. Geniet ervan en have fun!

• 23 Februari 2008 - 17:42

Jeanne:

Hee meiden!
    Leuk om te lezen dat jullie een heel ander volk ervaren met rare gewoontes en gebruiken, maar zo te zien zijn jullie voor hun ook echt een attractie! Kinderen die spontaan gaan huilen en de verwarring tussen het man dan wel vrouw zijn. HAHA! geweldig! Ga lekker zo door met het jezelf-verbazen en anderen-verbazen! Veel plezier!